Tlf nr er 42901769 alle hverdage mellem 8-10. Sms kan sendes til 71967076 necdk.info@gmail.com

Om Vequna Denmark

Vequna Denmark er en fuldt udstyret hestepraksis med hestedyrlæge, eget laboratorium og topmoderne udstyr som røntgen og kikkerter.

Hos os kan du få alle traditionelle dyrlægebehandlinger til din hest: Vaccination, ormekur, blodprøve, gødningsprøve osv. sammen med hestefoder, hovpleje, tandbehandling, sundhedsaftaler mm. Vores specialer er udredning af livsstilssygdomme med fokus på hestens natur og biologiske behov.

Dit team

Hos os møder du et nøje sammensat team af specialister, der kan hjælpe dig med at udvikle din hests sundhed og potentiale på baggrund af viden og erfaring. Kombinationen af vores viden om hestens fysiologiske, biologiske og naturlige behov – med vores store erfaring som dyrlæger i traditionel hestepraksis, er unik. Og den sikrer dig de optimale vilkår for din hest. 

Vi er alle uddannede under ISNHCP, og vi har dermed den ypperste uddannelse inden for hovpleje, fodring og management, bl.a. Paddock Paradise. Vores hestepraksis kører i Jylland.

Læs mere om os her.

PERSONALE

Dorthe Nyrup
Dyrlæge, Natural Horse Care Practitioner og indehaver

Jeg er Uddannet dyrlæge i 1997. Jeg har arbejdet på forskellige smådyrsklinikker og smådyrshospitaler igennem årene, bl.a. København, Frederiksværk, Århus og Hvidsten. Derudover har jeg arbejdet 4 år som produktionsdyrlæge (kvæg) samt tilsynsførende dyrlæge på svineslagteri i Ringsted og Bjerringbro.

Jeg har en efteruddannelse som landbrugsdriftsleder og har tidligere arbejdet på kvæglandbrug som driftsleder.

Jeg har derudover taget en ekstra uddannelse som Natural Horse Care Practitioner, som indbefatter hovtrimning og rådgivning indenfor naturlig fodring og opstaldning af heste. Har en lille velfungerende udkørende hovpraksis som blev etableret december 2012.

Privat hygger jeg mig med mine tre søde børn, mit dejlige hus, 2 polske hyrdehunde, 15 høns, 10 katte, 8 geder og 8 heste og leder desuden et lille middelalderkor under Favrskov Middelalderforening.

Maria Bering Carlsen

Hovtrimmer – Natural Horse Care Practitioner

Jeg er oprindeligt uddannet som både pædagog og økologisk landmand (driftsleder), men har siden 2017 arbejdet med, og uddannet mig inden for, naturligt hestehold og naturlig hovpleje (Natural Horse Care Practitioner) Jeg har været ansat i Vequna Denmark siden opstarten i januar 2019. .

Privat bor jeg sammen med min mand Thomas og vores to plejebørn, sammen bruger vi blandt andet tid på haven og vandreture i naturen. Derudover har jeg to heste som stjæler en del af min fritid 

Maria Sytnikova

Dyrlæge, MVSc, NHC Certified Practitioner, Natural Balance Dentist

Baggrund

Ud over uddannelsen som dyrlæge har Maria en Master i Veterinary Science (Laminitis hos heste). Herudover er Maria uddannet Natural Horse Care Practitioner og har derudover en specialuddannelse i Natural Balance Dentistry (Neuro­muscular Horse Dentistry).

 Certificeret Equine Ergonomist, uddannet på en af de bedste sadeltilpasningsuddannelser: Saddle Fit4Life.

Specialist på tandbehandlinger

Maria er vores specialist på tandbehandlinger, som hun udfører for os, når hun er i Danmark, typisk 2-3 gange om året.

Privat

Maria er fra Kasakhstan, hvor hun bor og utrætteligt arbejder på hele tiden at blive (endnu) klogere på hestene og Naturligt Hestehold.